Семинар „Музеј и комуникација“

У Крушевцу је, 29. и 30. новембра 2019. године, одржан семинар „Музеј и комуникација: Културно наслеђе и град“. Музеј и комуникација је оригинални програм Артис центра заснован на идеји едукације музејских и сродних стручњака у сфери модерне комуникације, презентације и промоције музејске делатности, популаризације музеја и сродних установа у класичним и дигиталним медијима, употребе друштвених мрежа, вештине копирајта и оглашавања, али и технике креирања пратећих програма у оквиру сталних музејских поставки и повремених изложби, анимације публике, обуке музејских водичких служби у смислу обликовања водичко-кустоских наратива и тренинга јавног наступа.

Саставни део овог програма представља округли сто као форма јавног дијалога, а како је семинар ове године, који Артис центар реализује у сарадњи са Народним музејом Крушевац, фокусиран на тему Културно наслеђе и град, заинтересована публика била је у прилици да посредством живог преноса у петак 28. новембра, у периоду 15:30-16:45 испрати Округли сто „Музеј и локална самоупрва-саговорници или супарници?“ – О предностима и изазовима интерсекторксе сарадње, културној политици и комуникацији говорили су: др Никола Крстовић (Филозофски факултет у Београду), Горан Васић (Народни музеј Крушевац), Весна Живадиновић Лазаревић (заменица градоначелнице Крушевца), Милош Милановић (помоћник директора Туристичке организације Крушевца), проф. др Владимир Кривошејев (Висока школа за комуникацију, Београд) и Бора Димитријевић (дугогодишњи директор Народног музеја Зајечар). Модератор – мср Тамара Огњевић.

Учесници семинара „Музеј и комуникација: Културно наслеђе и град“ били су културни радници из Прокупља, Трстеника, Горњег Милановца, Краљева, Крагујевца, Пожаревца, Рашке, Ниша, Београда и Неготина, који је представљао директор Музеја Крајине Ивица Трајковић.

Насумични чланци:

Архива вести