Промоција монографије „Мокрањчева кућа у Неготину“

У оквиру манифестације „Мокрањчеви дани“, у среду 16. 9. 2015. године у дворишту Мокрањчеве куће, у присуству многобројне публике, одржана је промоција монографије „Мокрањчева кућа у Неготину“.

Приређивач ове публикације је проф. др Ненад Макуљевић, са Филозофског факултета у Београду, а издавач Музеј Крајине. Промоцију је отворио в.д. директора Музеја Крајине Ивица Трајковић, а затим су се присутнима обратили аутори: Ненад Макуљевић, ванредни професор на Одељењу за историју уметности Филозофског факултета у Београду, Ивана Женарју, сарадник у Институту за српску културу у Приштини, Емила Петровић, виши кустос етнолог Музеја Крајине, Весна Стаменковић, кустос историчар уметности Музеја Крајине и Вук Даутовић, сарадник на Одељењу за историју уметности Филозофског факултета у Београду.

Монографија „Мокрањчева кућа у Неготину“ реализована је уз финансијуску подршку Министарства културе и информисања Републике Србије. Намењена је стручној и научној јавности, студентима и ученицима, као вид образовног средства, али и широј читалачкој публици и туристима, као вид презентације овог значајног комплекса.

 

Насумични чланци:

Архива вести