Промоција књиге „Археологија Музеја Крајине“ у Пироту

У суботу 12. августа од 20 часова у организацији Музеја Понишавља биће одржана промоција књиге Гордана Јањића  „Археологија Музеја Крајине“. 

Присутни гости моћи ће да чују нешто више о публикацији у којој је по први пут сакупљено на једном месту све најзначајније у археологији Музеја Крајине у Неготину, који без престанка обавља своју делатност од 1934.године, због чега спада у најстарије наше установе заштите, а археологија и археолошка збирка су основни разлог оснивања ове установе. Књига се такође бави и историјатом формирања археолошке колекције у музеју, као и историјатом археолошких истраживања на простору Неготинске Крајине.

Аутор публикације Гордан Јањић, музејски саветник и ранији дугогодишњи директор ове установе у којој ради готово три деценије, археолог по образовању, а музеалац по опредељењу, приступом искусног познаваоца археологије прилази тумачењу задате теме имајући у виду два основна аспекта: формирање археолошке збирке Музеја кроз историјат археолошких истраживања и каталошку презентацију археолошких предмета. О овој публикацији, заједно са аутором говориће и др Предраг Пејић кустос – археолог Музеја Понишавља Пирот.

Насумични чланци:

Архива вести