Изложба „Из пера мајстора – Драгољуб Сандић Санди“

У четвртак, 3. октобра 2019, у 19 часова у галерији Музеја Хајдук Вељка у Неготину отворена је изложба Завичајног музеја Књажевац „Из пера мајстора – Драгољуб Сандић Санди“, ауторског тима који чине Милена Милошевић Мицић, виша кустоскиња историчарка уметности Завичајног музеја Књажевац и Лана Сандић графичка дизајнерка.
Изложба представља целокупан опус овог свестраног уметника а прати је и богато опремљена монографија несвакидашњег дизајна чији је аутор Славиша Савић, графички дизајнер.
Драгољуб Сандић Санди је био академски сликар – графичар, дизајнер, модни дизајнер, илустратор, типограф и калиграф, стрип цртач, сатиричар, писац и поета, ангажовани борац за слободу мисли и говора. Модом и модним дизајном бавио се од студентских дана, а награђен је и за рад у области модне индустрије. Добитник је бројних престижних југословенских награда у области дизајна и визуелне комуникације (Златно перо Београда, Награда града Београда за политички плакат). Мајска награда општине Књажевац постхумно му је додељена 2002. године. Његови радови излагани су у земљи и свету.
Реализацију изложбе и штампу монографије подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије, а приређивање изложбе књажевачког музеја у Неготину је наставак вишедеценијске сарадње између музеја у Књажевцу и Неготину.

Насумични чланци:

Архива вести