Међународни дан особа са инвалидитетом

У петак, 3. децембра, отварањем изложбе ликовних радова и радова од рециклираног материјала особа са сметњама у развоју и инвалидитетом, у Музеју Крајине, у сарадњи са Удружењем „Дуга“, обележен је Међународни дан особа са инвалидитетом. На отварању су говорили секретарка „Дуге“ Мика Здравковић, директор Музеја Крајине Ивица Трајковић и председник Општине Неготин Владимир Величковић. Гости на отварању изложбе били су и ученици ОШ „Бранко Радичевић“.

Међународни дан особа са инвалидитетом је само један дан у међународном календару, али симболизује акције које би требало предузимати свакодневно како би се створиле заједнице које су разнолике и прихватљиве за све људе.

На овај дан се подржава:

-Препознавање и вредновање разноликости заједнице, неговање улоге коју сви имамо, без обзира на наше способности;

-Разумевање и учење из искустава људи који живе са инвалидитетом;

-Акција свих људи, организација, агенција и добротворних организација које не треба само да показују подршку Међународном дану особа са инвалидитетом, већ и да се посвећују мисији да ће створити свет који карактеришу једнака људска права.

Ово је Дан за оптимизам, када се треба окренути будућности и стварању света у коме човека не карактеришу његове инвалидности, већ његове способности!

Насумични чланци:

Архива вести