Изложба „К’о некад у 8 – мода шездесетих“

У уторак, 2. априла 2019. године са симболичним почетком у 20 часова, отворена је изложба „К’о некад у 8 – мода шездесетих“, ауторке етнолога-антрополога Емиле Петровић, више кустошкиње Музеја Крајине.

Након уводне речи директора Музеја Крајине, Ивице Трајковића, присутнима се обратила ауторка изложбе Емила Петровић, истакавши да је изложба плод њеног теренског истраживања на простору Неготинске Крајине, а у оквиру контекста који подразумева временске и културолошке прилике средином друге половине двадесетог века. Након ауторке говорила је професорка ликовне културе Драгана Катић, која је дала приказ развоја моде кроз разне епохе историје уметности. Многобројне заинересоване посетице у доба шездесетих увела је песма „Златни дан“, коју су отпевали ученици средње Техничке школе, Маја, Кристина и Алекса.

На изложби „К’о некад у 8 – мода шездесетих“, поред хаљина, приказани су и модни детаљи: ташне, накит, шалови, ципеле, али и делови одеће и предмети везани за мушку моду тог периода: кошуље, кравате, лептир-машне, шешири, одела…

    

Насумични чланци:

Архива вести