XLII скупштина и годишњи скуп Српског археолошког друштва

Музеј Крајине је по први пут домаћин највећег археолошког скупа у Србији у организацији Српског археолошког друштва и Музеја Крајине. XLII скупштина и годишњи скуп Српског археолошког друштва отворени су 30. маја и трајаће до 1. јуна 2019. године. На отварању су говорили председник Српског археолошког друштва др Адам Црнобрња, заменица председника општине Неготин Мерлина Селенић, директор Музеја Крајине Ивица Трајковић, археолог Гордан Јањић, музејски саветник Музеја Крајине у Неготину и и гост из Русије Иван Семјуан. Скупштини је присуствовала и Татјана Панић, чланица Општинског већа задужена за културу, туризам и информисање у општини Неготин.

Рад скупа ће трајати до 1. јуна, а одвијаће се у оквиру тематских сесија и постојећих секција Друштва: – Секције за палеолит и мезолит; – Секције за праисторијску археологију; – Секције за класичну археологију; – Секције за средњовековну археологију; – Секције за словенску археологију; – Секције за биоархеологију; – Секције за археометрију, археотехнологију и експерименталну археологију.

Скуп се одржава уз финансијску помоћ Министарства културе и информисања Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

 

Насумични чланци:

Архива вести